Bekkenklachten

Bekkenklachten: uw bekken bestaat uit 3 botstukken welke samen een soort cirkelvorm vormen. Deze noemen wij ook wel de bekkenring. Deze bekkenring worden met elkaar verbonden door middel van drie gewrichten. Over de gewrichten lopen banden, welke zorgen dat de botstukken bij elkaar gehouden worden. Het verslappen van deze banden zorgt voor soepelere gewrichten en dit kan voor klachten zorgen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door overbelasting of beschadiging van de banden, maar ook ontstaan tijdens een zwangerschap.

Bekkenklachten kunnen ontstaan tijdens of kort na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap verweken de banden, waardoor het kind uiteindelijk eenvoudiger de bekkenkring kan passeren.  Overigens kunnen niet alleen zwangere vrouwen last hebben van hun bekken. Ook mannen en niet-zwangere vrouwen kunnen last krijgen van bekkenpijn.  Een val of ongeluk tijdens het sporten of werken is vaak al voldoende aanleiding hiervoor. Zo een ongeval kan leiden tot een scheuring in het bekken wat dus voor klachten zorgt.

Klachten en verschijnselen

Of u licht of hevige klachten ervaart, kan per persoon verschillen. Klachten welke zich vooral in de onderrug, het stuitje, de buik, aan de zijkant of achterkant van het bovenbeen, in de liezen of aan het schaambeen, bevinden worden vaak erger bij bepaalde dagelijkse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan traplopen, langdurig zitten, wandelen of opstaan.  Ook kunnen er pijnklachten voordoen tijdens de menstruatie of het vrijen. Bekken klachten kunnen zorgen voor problemen met het plassen of de ontlasting en ook kunt u zich vermoeid voelen.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van uw klachten

Blijft u klachten ervaren? Wij helpen u graag bij het verminderen/verhelpen van de pijn in uw bekken. De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek naar de ontstaanswijze van uw klachten. Zodra dit in kaart is gebracht, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren en herstellen van het bekken.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075