Sportfysiotherapie

Heeft u een sportblessure opgelopen en wilt u zo snel mogelijk weer ‘back on track’? Of wilt u weten hoe u preventief bezig kunt zijn met een sportblessure? Sportfysiotherapie in Goes heeft een positieve invloed op het genezingsproces van een sportblessure, maar ook op het voorkomen ervan.

Voor welke klachten is sportfysiotherapie geschikt?

Een sportfysiotherapeut kan u bij verschillende sportblessures helpen. Ook kan hij advies geven in hoe u deze kunt voorkomen. Voorbeelden van aandoeningen die de sportfysiotherapeut behandelt en adviezen die door de sportfysiotherapeut gegeven worden:

  • Sportblessures aan de spier, gewricht, bot of pees
  • Andere klachten die u belemmeren in uw sportactiviteiten
  • Advies blessurepreventie zodat u in de toekomst blessures kunt voorkomen
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport
  • Verbeteren van spierkracht
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen

Wat is sportfysiotherapie?

Preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures, dat zijn de voornaamste taken van een sportfysiotherapeut. De behandeling van blessures bestaat uit spieren, pezen en gewrichten. Binnen de (sport)fysiotherapie komen deze blessures het meeste voor aan de knie, enkel en schouder.

Een sportfysiotherapeut zal er alles aan doen aan doen om deze blessure te herstellen, maar zal ook samen met u kijken welke lichaamsdelen nog wel belastbaar zijn, zodat u niet stil hoeft te staan. De therapeut behandeld op sporters na ook ouderen en kinderen, bij wie sport ingezet kan worden als behandelmethode. Bovendien leert de sportfysiotherapeut hoe u herhaling van de blessure in de toekomst kunt voorkomen.

De behandeling van uw klachten

Voordat de behandeling plaatsvindt is, er een grondige screening en intake. U wordt onderzocht door een fysiotherapeut. Tijdens het onderzoek wordt middels testen en vragenlijsten nagegaan hoe de behandeling eruit komt te zien.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075