Rusteloze benen

Wanneer u op de bank ligt en u blijft het gevoel houden dat u moet bewegen of lopen omdat u uw benen niet stil kunt houden, dan heeft u last van ‘restless legs’.
Bij Fysiotherapie Goes-Zuid combineren wij fysiotherapie met vacuümtherapie onder de naam de VasoQure methode. Een ander voorbeeld van restless legs zijn bijvoorbeeld: het wakker houden van uw partner door het trappen met uw benen omdat u deze niet stil kunt houden.  Inmiddels hebben wij al veel mensen mogen helpen en behandelen met de VasoQure methode. Vacuümtherapie is een innovatieve behandeling van rusteloze benen.

Oorzaak en ontstaanswijze;

Restless Legs Syndrome (RLS) of te wel rusteloze benen, is het spontaan en ongecontroleerd bewegen van de benen.  Uit onderzoek is gebleken dat een grootdeel van de patiënten positief reageren op de VasoQure behandeling. Met deze behandeling kan fysiotherapie Goes-Zuid een alternatief bieden voor patiënten die last hebben van rusteloze benen op reguliere fysiotherapie. Neem vrijblijvend contact op voor advies of meer informatie.

Klachten en verschijnselen

De klachten van rusteloze benen treden vaak overdag en in de avond op. Patiënten ervaren de aandoening als een kriebelend, jeukend en branderig gevoel in de boven- en onderbenen. Een oorzaak kan zijn dat de microcirculatie in de benen niet goed functioneren.  Door het positieve effect van vacuümtherapie zijn al veel patiënten geholpen en is er inmiddels aanleiding om hier verder medisch onderzoek naar te doen.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De voordelen van fysio- en vacuümtherapie

De behandeling van RLS werd traditioneel gedaan door het voorschrijven van geneesmiddelen. Een nadeel van deze behandeling met medicijnen is dat deze kunnen leiden tot ongewenste bijwerkingen. U kunt denken aan: misselijkheid, dufheid, hoofdpijn, gedesoriënteerd zijn en een verstoorde nachtrust. De oorzaak van RLS ligt bij een verminderde doorbloeding van de benen. Medicijnen geven vaak niet het gewenste resultaat.

De combinatie van vacuüm- en fysiotherapie biedt u een effectieve behandeling van rusteloze benen. Door het toepassen van vacuümtherapie krijgen de beenspieren meer zuurstof en worden de afvalstoffen beter afgevoerd waardoor de spieren minder vermoeid aanvoelen. Het resultaat van deze therapie is dat beenspieren overdag maar ook in de avond beter ontspannen en de klachten verminderen of zelfs verdwijnen!

De behandeling van uw klachten

Blijft u klachten ervaren? Wij helpen u graag bij het verminderen/verhelpen van uw rustelozen benen. De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek naar de ontstaanswijze van uw klachten. Zodra dit in kaart is gebracht, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075