sportblessure, sportblessures, blessures, sportmassage, sport,  lichamelijke klachten, herstel van het lichaam, lichamelijk herstel, mentale gezondheid, mentale gesteldheid, immuunsysteem, geluksgevoel, goede nachtrust, voorkom blessures, blessurevrij 

Wat zijn de voordelen van een sportmassage?

Het lichaam heeft een balans, het functioneert namelijk in een eenheid waarin allerlei krachten op elkaar inwerken. Dit zijn zowel lichamelijke als mentale krachten. Het (overmatig) belasten van het lichaam kan deze balans verstoren. Dit kan zich uiten in klachten als vermoeidheid, spierpijn, stijfheid, kramp etc. Een sportmassage zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt door een krachtige massage. Welke voordelen heeft een sportmassage nog meer? Je leest ze hier.

 

1 Sportmassage zorgt voor een lichamelijk herstel

Het primaire doel is natuurlijk om het lichaam te herstellen na bijvoorbeeld een sportprestatie. Een sportmasseur gebruikt langzame, diepe, stevige massagetechnieken met aandacht voor de spieren. Tijdens deze massage wordt er een bepaalde druk uitgeoefend die de bloedcirculatie stimuleert. Hierdoor worden afvalstoffen, pijnprikkels en vocht afgevoerd en worden er snel voedingsstoffen richting je spieren getransporteerd. Dit zorgt er voor dat je spieren sneller en beter herstellen. Met als gevolg dat blessures minder snel op de loer liggen na het sporten.

 

2 Je immuunsysteem wordt hoger

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan waarin is aangetoond dat mensen, die zich regelmatig laten masseren, een beter immuunsysteem krijgen. Anders gezegd: Als je jezelf regelmatig laat masseren door een sportmasseur, neemt het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest toe. Hierdoor ben je dus beter in stand tegen ziektes, griepjes en infecties.

 

3. Het verbetert de mentale gezondheid door ontspanning

Naast het fysieke herstel, helpt sportmassage ook je mentale gezondheid te verbeteren. Een massage helpt je namelijk om geestelijk te ontspannen. Tijdens een de massage gaat je aandacht uit naar je lichaam en het gevoel dat de sportmassage je geeft. Hierdoor vergeet je tijdens de massage alles om je heen en heeft je geest de tijd om zich te ontspannen.

Bij een sportmassage wordt wel meer druk uitgeoefend dan bij een ontspanningsmassage. Het is dus iets minder relaxed, maar ook een zeer goede manier als je toch even wilt ontspannen en je lichaam wilt laten herstellen. Een win-win situatie.

 

4 Bij een sportmassage komen geluksstofjes vrij

Bij een sportmassage komen geluksstofjes vrij. Dit komt doordat de masseur een bepaalde druk uitoefent op je lichaam en spieren. Deze stofjes, die vrijkomen, geven bepaalde gezondheidsvoordelen. Zo komt er een stofje serotonine vrij, dat ervoor zorgt dat je relaxed en ontspannen raakt. Hierbij kan een sportmassage er dus voor zorgen dat je beter en dieper slaapt, of dit nu tijdens of na een sportmassage is. Daarnaast komen er ook twee stofjes vrij die jouw gevoel van geluk verhogen. Dit zijn de stofjes endorfine en oxytocine. Een sportmassage geeft je dus ook een natuurlijke glow.

 

Wil je jouw lichaam herstellen met een sportmassage en alle andere voordelen meepakken?

Bij ons van Fysiotherapie Goes-Zuid kan je een afspraak maken voor een sportmassage door te bellen naar 0113-220075, mailen naar info@fysiogoeszuid.nl of een afspraak te maken via ons contactformulier.