hardloopblessures, hardloopblessures goes, hardloopblessures fysio, hardloopblessures fysiotherapie, hardlopen, hardloop, hardloopklachten, klachten, blessures, hardloopblessure, blessure, pijnklachten, been, benen, knie, knieen, heup, heupen, rug, rugklachten, rugpijn, kniepijn, heuppijn, heupklachten

De meest voorkomende hardloopblessures

Jaarlijks krijgt ongeveer 75% van de hardlopers te maken met een blessure. Dit is een behoorlijk aantal, maar er zijn ook veel verschillende soorten blessures. Hierdoor is de kans dat je er met een te maken krijgt groter. Ben jij (helaas) bekend met het hebben van een hardloopblessure? Of ben jij een fanatiek hardloper en ben je benieuwd welke blessures er zijn en wat Fysiotherapie Goes-Zuid voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder!

De meest voorkomende hardloopblessures

Er zijn veel verschillende soorten hardloopblessures. De meest voorkomende hardloopblessures bevinden zich in de voeten en knieën. We noemen er 5:

 

  • Achillespeesontsteking; De achillespees is de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Als deze pees ontstoken is, is er sprake van een achillespeesontsteking. Behandeling bij een achillespeesontsteking is ontzettend belangrijk. Als je de klachten negeert is er kans op een chronische blessure.
  • Hielspoor; Bij hielspoor heb je last van een felle, scherpe pijn onder je voet ter hoogte van je hiel. Dit voel je als je staat of loopt. Hielspoor ontstaat meestal geleidelijk.
  • Shin splints; Bij shin splints heb je last van je scheenbeen. Het is een verzamelterm voor verschillende scheenbeen irritaties. Je kan het voorkomen door rustig te trainen en variatie in je trainingen toe te passen.
  • Jumpers knee; Een jumpers knee of springersknie is een blessure door overbelasting. Je kan de klachten herkennen aan pijn aan de onderkant van de knie, stijfheid/startpijn of zwelling van de kniepees.
  • Lopersknie; Bij een lopersknie heb je last van pijn aan de buitenkant van je knie. Deze pijn ontstaat tijdens of na het hardlopen. Bij een lopersknie is het belangrijk om gepast advies te krijgen om deze klachten in de toekomst te voorkomen.

 

De oorzaken van hardloopblessures

Omdat er veel verschillende blessures zijn, zijn er ook veel verschillende oorzaken. Vaak heb je te maken met een verkeerde houding die voor overbelasting zorgt. Ook kan het zijn dat je hardloopschoenen niet goed of verouderd zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in je enthousiasme een beetje te hard van stapel bent gelopen.

Behandeling bij een hardloopblessure

Als je last hebt van een langdurige hardloopblessure is het wijs om een afspraak te maken bij ons. Wij kunnen kijken wat de oorzaak is en advies geven over het maken van bewegingen en het aannemen van houdingen. Ook kunnen wij de pijnklachten behandelen. Maak snel een afspraak door te bellen naar 0113-220075, een e-mail te sturen naar info@fysiogoeszuid.nl of ons contactformulier in te vullen.