Migraine

Migraine is een moeilijk te verdragen hoofdpijn aan één kant van het hoofd. U voelt een sterk aanwezige, bonzende en kloppende pijn welke vaak een paar uur tot zelfs meerdere dagen kan duren. Na een heftige migraineaanval duurt het een dag of soms zelfs meerdere dagen tot een persoon zich weer helemaal goed voelt. Helaas valt een aanval niet te voorspellen, wat een enorme belemmering kan zijn in het dagelijkse leven. 

Mensen die last hebben van migraine, geven aan dat zij regelmatig ‘sterretjes’ zien, erg misselijk zijn en overgevoelig zijn voor licht en geluid voorafgaand aan de hoofdpijn. Het is een (erfelijke) aandoening welke zich bevind in de hersenen en komt vaak voor.

Wilt u weten wat wij voor uw migraineaanvallen kunnen betekenen? Maak direct een afspraak met één van onze specialisten om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Klachten en verschijnselen

De oorzaak van migraine is niet altijd duidelijk. Gevoeligheid voor prikkels die migraine kunnen uitlokken verschillen per persoon en zijn deels erfelijk bepaald. Zo kunnen hevige negatieve emoties migraine uitlokken. Denk hierbij aan ruzie, stress, depressie of zorgen. Migraine ontstaat ook eerder als de lichamelijke conditie verslechterd is. Bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand, vermoeidheid of een grote lichamelijke inspanning. Ook hormonale schommelingen kunnen invloed hebben.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van uw klachten

De symptomen van een migraineaanval kunnen per persoon verschillen, maar hebben per persoon wel een vast patroon. Een migraineaanval is daardoor bij de meeste mensen van te voren goed te herkennen. Onderzoek toont aan dat manuele therapie door mobilisatie en nekoefeningen de frequentie van de migraineaanvallen verminderen. Wilt u uw migraine sterk verminderen? Neem vandaag nog contact op met een specialist in de buurt.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075