Knieklachten

Uw knie bestaat uit 3 botstukken: het bovenbeen, onderbeen en de knieschijf. In de knie zit kraakbeen, de menisci, 2 kruisbanden en wordt verstevigd met banden, pezen en spieren. Dit alles maakt de knie een erg complex gewricht. Tijdens uw dagelijkse bezigheden wordt uw knie veel belast. Een goede gezondheid van dit gewricht is dus van groot belang. 

Oorzaak en ontstaanswijze;

Doordat de knie zo een complex gewricht is, zijn er ook een hoop aandoeningen die je kunt oplopen. Knieklachten kunnen ontstaan door overbelasting of een trauma. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het stoten uw been of het verdraaien van de knie. De oorzaak van veel knieklachten ligt bij sport, maar ook overgewicht of ouderdom kunnen hiervoor zorgen.

Klachten en verschijnselen

Zwelling, stijfheid en instabiliteit zijn veel voorkomende klachten aan de knie, zowel bij overbelasting als bij een trauma. Deze klachten zijn in het begin meestal bij het bewegen van de knie, maar kunnen in een later stadium ook in rust aanwezig zijn.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van uw klachten

Wanneer er klachten aan de knie aanwezig zijn bij zowel sporten als in het dagelijks leven, is het verstandig om een fysiotherapeut te raadplegen. Gekeken wordt welk structuur rondom de knie de oorzaak is van de klachten, Aan de hand daarvan wordt een behandelplan opgesteld om zo snel mogelijk weer van  de knieklachten af te komen, en wordt er gekeken dat de kans op terugkeer van de klachten zo klein mogelijk is.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075