Heupklachten

Aandoeningen aan het heupgewricht en/of de weefsels daar omheen kunnen zorgen voor pijn aan uw lies, bil of buitenzijde van uw bovenbeen. Over het algemeen ontstaan heupklachten vooral bij ouderen, maar dit neemt niet weg dat deze niet bij jongeren kunnen voorkomen.

Oorzaak en ontstaanswijze;

De heup is een kogelgewricht en kan daardoor alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er makkelijk klachten ontstaan door bijvoorbeeld overbelasting, slijtage, of sporten. Pijn in de heup kan ontstaan door een aandoening maar kan ook veroorzaakt worden elders in het lichaam. Denk aan uw knie, lage rug of het bekken.

Klachten en verschijnselen

Wanneer u last heeft van heupklachten, kan dit ook uitstralen naar uw lage rug, been of zelfs de knie. Zowel bij het bewegen als in rust. Het bewegen wordt moeilijker en dit kan u belemmeren in uw dagelijkse werkzaamheden.

Welke behandelingen bieden wij voor deze klachten?

De behandeling van uw klachten

In het eerste intakegesprek zal de fysiotherapeut onderzoek doen naar de oorzaak van de klachten. Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst en testen. Nadat de klachten in kaart zijn gebracht wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Tevens wordt er gekeken welke behandelwijze het best bij uw klachten past.

Fysiotherapie Goes-Zuid

‘s-Gravenpolderseweg 37-A
4462 RA Goes
info@fysiogoeszuid.nl
0113-220075